Huis te koop: Leeghwaterstraat 16 Vlaardingen

Leeghwaterstraat 16

€ 340.000 k.k.

  • Vlaardingen
  • eengezinswoning
  • 102 m²
  • 3 slaapkamers
  • west
  • in overleg
Beschrijving
Soms komt er een woning voorbij waaraan je direct ziet dat deze met veel zorg en liefde is onderhouden! En dat is het geval bij deze fijne eengezinswoning.
Met onder andere een lichte woonkamer, drie slaapkamers en meerdere buitenruimtes is er genoeg ruimte om te kunnen genieten van comfortabel wonen. Al deze kamers zijn voorzien van zeer grote raampartijen waardoor er veel natuurlijk licht binnen stroomt, er vrij zicht is en het ook nog eens een ruimtelijke en open uitstraling geeft. De originele details, zoals de kleine ramen en de tegels in de badkamer, zorgen voor enorm veel sfeer en karakter. En niet alleen de woning is met veel liefde en zorg onderhouden, ook voor de tuin is veel zorg gedragen. De achtertuin is een heerlijke plek om in alle rust te kunnen genieten van de buitenlucht. In de achtertuin kunt u zowel in de zon als in de schaduw plaatsnemen. Wellicht heeft u groene vingers en ook dan is het natuurlijk mogelijk om de zorg en liefde voor de groene beplanting voort te zetten. De woning is rustig gelegen op loopafstand van de winkels voor de dagelijkse boodschappen, het openbaar vervoer en diverse speelmogelijkheden voor kinderen. Kortom wanneer begint uw woonavontuur hier aan de Leeghwaterstraat?

Indeling:

Begane grond:
We starten de rondleiding op de begane grond. U betreedt de woning vanuit de, met zorg aangelegde, voortuin en komt terecht in het voorportaal. Zowel de voordeur als de tussendeur zijn voorzien van de originele beglazing wat direct zorgt voor een authentiek en sfeervolle uitstraling. De meterkast is tevens hier gelegen. De entreehal is voorzien van de garderobe, een aparte toiletruimte en de trapopgang. Ook de aparte toiletruimte beschikt over een origineel raam. Vanuit de entreehal is er bovendien toegang tot de woonkamer, de kelder en de keuken. Bij het betreden van de woonkamer wordt u verrast door de hoeveelheid natuurlijk licht die de woning binnenstroomt. Dit is een enorm pluspunt van deze woning, aangezien dit direct een hele fijne basis is. De grote raampartijen, aan beide zijdes, zorgen niet alleen voor veel lichtinval, maar geven de ruimte ook enorm veel elegantie en maken de uitstraling van de woning helemaal af! De keuken is ook te betreden vanuit de woonkamer. De keuken is voorzien van een 4-pits gaskookplaat. In de keuken bevindt zich een vaste kast, waar de opstelling van de cv-ketel en de wasmachine aansluiting is gelegen. Door middel van de deur is de achtertuin te betreden.

Eerste verdieping:
De vaste trap biedt toegang tot de overloop. Door middel van de overloop kunt u de drie slaapkamers, de badkamer en de zeer royale aparte toiletruimte betreden. Deze aparte toiletruimte bevindt zich naast de badkamer, waardoor het eventueel mogelijk is om deze ruimte bij de badkamer te betrekken. In de badkamer zijn nog de originele tegels terug te vinden. Ook hier bevindt zich, net zoals in de aparte toiletruimte, weer een origineel raam. Eén slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en is voorzien van een inbouwkast. Deze slaapkamer kan natuurlijk geheel naar eigen wens worden ingericht. De ramen van alle slaapkamers zijn voorzien van inzethorren. De andere twee slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde. Ook deze slaapkamers zijn zeer goed bemeten en voorzien van inbouwkasten. Beide slaapkamers geven toegang tot het balkon. Ook in deze ruimtes zorgen de grote raampartijen niet alleen voor lichtinval, maar ook voor fijn vrij zicht.

Exterieur:
Aan ontspanning geen gebrek met deze fijne buitenruimtes! Zowel de voor- als de achtertuin zijn met veel liefde en zorg onderhouden en dat is dan ook zeker terug te zien. De voortuin zorgt voor een fijn en groen onthaal tot de woning. De achtertuin is gelegen op het westen waardoor u in de middag en avond fijn in de zon kunt plaatsnemen. Door het handbediende zonnescherm is het ook mogelijk om een extra schaduwplek te creëren. Verder beschikt de tuin over een schuur, een buitenkraan en een achterom. Deze brengt u gemakkelijk naar de steeg wat op zijn beurt weer zorgt voor een gemakkelijke doorgang met de fiets. Maar dan zijn we er nog niet, want de woning is ook nog eens voorzien van een balkon. Ook het balkon is gelegen op het westen en is te bereiken vanuit beide, aan de achterzijde gelegen, slaapkamers. Vanaf het balkon heeft u vrij zicht en kijkt u zo op uw heerlijke achtertuin.

Ligging:
Gelegen in de buurt ‘Lage Weide’. In dit gedeelte van de Westwijk woont u niet alleen rustig, maar het is er ook nog eens kindvriendelijk. Om de hoek van de woning is namelijk een groen veld waar kinderen kunnen spelen en/of voetballen. Ook zijn scholen in directe omgeving. De bus bevindt zich op loopafstand, op 5 minuten fietsen kunt u de metro naar Rotterdam pakken voor een heerlijk dagje winkelen of naar Hoek van Holland om op het strand te genieten van de zee. Ook op loopafstand zijn diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast bevindt de natuur bij de Krabbeplas zich op 5 minuten fietsen. Binnen enkele minuten zijn ook uitvalswegen (A4, A20) richting o.a. Rotterdam en Hoek van Holland te bereiken. Voor de deur is vrije parkeermogelijkheid.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1957
- Geheel voorzien van dubbel glas m.u.v. originele ramen voordeur, aparte toiletruimtes en badkamer
- Geheel voorzien van hardhouten kozijnen
- Hout kozijnen gecontroleerd en buitenzijde geschilderd, 2023
- Woonkamerraam voorzijde woning vervangen, 2023
- Warm water en verwarming middels cv-ketel, 2023
- Dak geïsoleerd, 2016
- Energielabel C
- Gelegen op erfpacht grond, €86 p/j
- Oplevering in overleg


Woonoppervlakte
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Indien de exacte maten voor een koper van cruciaal belang zijn, adviseren wij deze zelf na te meten. De (kandidaat)koper(s) zullen, indien gewenst, daartoe in de gelegenheid gesteld worden op een passend moment teneinde teleurstellingen en schade te voorkomen.

Ouderdomsclausule
Bij woningen ouder dan 30 jaar zal er standaard in de koopakte een ouderdomsclausule worden opgenomen.

Notariskeuze en kosten
In principe ligt de notariskeuze bij de koper. Het doorhalen van de hypothecaire inschrijving in het kadaster moet door de verkoper betaald worden. Zijn de kosten voor deze doorhaling hoger dan € 400,- inclusief BTW dan wordt het meerdere bij de koper in rekening gebracht. Indien de koper een notaris kiest buiten een straal van 20 kilometer van de verkochte onroerende zaak dan zijn de eventuele kosten die de notaris berekent voor een eventuele verkoopvolmacht en legalisatie hiervan ten behoeve van de verkoper voor rekening van de koper.

Zelfbewoningsplicht
Koper is bekend met de zelfbewoningsplicht welke vanaf 01-01-2023 binnen de gemeente Vlaardingen van kracht is. De verkopend makelaar heeft koper doorverwezen naar de gemeente Vlaardingen omtrent de desbetreffende regelgeving. Verkoper noch verkopend makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor geleden schade wegens het niet juist naleven van deze zelfbewoningsplicht.

Gunning
Verkoper behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze.
Nadrukkelijk zij vermeld dat alle informatie in deze brochure moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Vlietlanden NVM Makelaars streeft ernaar de informatie op haar website / brochures en andere uitingen zo actueel en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Hoewel de informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid van de vermelde gegevens. 
Lees meer
Kenmerken
Overdracht
vraagprijs
€ 340.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouw
Soort woning
eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
102 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
204 m²
Inhoud
351 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal verdiepingen
2 verdiepingen
Voorzieningen
buitenzonwering, tv kabel
Energie
Energielabel
C
Isolatie
dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Buitenruimte
Ligging
in woonwijk
Tuin
achtertuin, voortuin
Achtertuin
83 m² (11,61m diep en 7,16m breed)
Ligging tuin
west
Garage
Soort garage
geen garage
Parkeren
Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren
Foto's
Omgeving