Taxaties

Taxaties

Taxaties

Gecertificeerde taxateurs

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur een waardebepaling van een woning uitvoert. Vlietlanden NVM Makelaars is ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee zijn wij gecertificeerde taxateurs.

Doelen bepalen taxatiewaardes

De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Vlietlanden NVM Makelaars zal daarom altijd vooraf naar het doel van de waardebepaling informeren. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

Onze taxatiedoelen kunnen onder andere zijn:

 • Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik
  Dit is de hoogste waarde van de woning bij een ongedwongen en goed voorbereide verkoop. U hebt deze waarde nodig als u een woning (ver)koopt vrij van huur en gebruik. Deze waarde wordt onder andere gebruikt bij het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 • Executiewaarde bij eigen gebruik
  Dit is de waarde die de woning opbrengt bij een gedwongen verkoop. U hebt deze waarde nodig als u een hypotheek aanvraagt. De geldverstrekkende instantie wil deze informatie graag hebben.
 • Herbouwwaarde
  Dit is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar.
 • Waarde in het economische verkeer
  Deze waarde wordt gebruikt bij fiscale waarderingen zoals de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en bij de overdracht van onroerende goederen. U hebt deze waarde ook nodig bij aangifte of discussie met de Belastingdienst en de gemeente in verband met de onroerendezaakbelasting(ozb).
Ons tarief voor woningtaxatie
 • € 750,- Basistarief taxatie. Tarief is incl. btw en incl. afdracht NWWI
 • €  50,-  Toeslag voor een appartement in verband met uitzoeken stukken VvE
 • €  50,-  Toeslag bij een verbouwing met meer dan 10 % van de getaxeerde waarde in verband met extra werk vanwege referenties